PENTekening: ‘De petten van Rita Vermeulen’

De Nieuwegeinse karikaturist – cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen. Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten. (www.karikaturist.nl)

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

pentekening-74

Rita Vermeulen en Hans van der Meijden zijn de nieuwe leden van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nieuwegein Awards.

Rita Vermeulen van RCM training, coaching & advies, werd vorig jaar gekozen tot Nieuwegeiner van het Jaar 2015. Hans van der Meijden is onder meer voorzitter van voetbalvereniging sv Geinoord in Nieuwegein. Zij nemen de plaats in het Comité in van Betsy de Keizer en Peter Faber. Onze karikaturist pakte zijn pen op en maakte een karikatuur van Rita Vermeulen, want zij heeft zoveel functies in ‘het Nieuwegeinse.’ Welke? Dat ziet u hierboven.

Rita Vermeulen reageerde met een opmerkelijke conversatie, met haarzelf, over de karikatuur die onze karikaturist maakte over haar benoeming als lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Nieuwegein Awards.

Boven de Pet
Vanochtend om half 5 rinkelde volkomen onverwacht de blauwe telefoon. Dat was al 10 jaar niet meer gebeurd. Hoe langer het geleden is dat mijn moeder is overleden, hoe minder ze belt.

“Mam”, zeg ik.
“Ja”, zegt zij,  “ik hoor dat je op Pen staat met allerlei petten, wat ben je allemaal aan het doen?”
”Nou ja, druk met van alles. Meisjesbesnijdenis bestrijden en zo, kijk zelf maar even.”
“ Is dat nog een pet?”
“Eigenlijk wel”, zeg ik.
“ Eet je wel goed?” vraagt ze.
“Jazeker”, zeg ik opgelucht, “Piet kookt elke dag.”
“ Mooi zo.”
“ Hij zegt dat ik gerust de wereld mag verbeteren en dat hij mij dan wel in stand houdt”
“Ja, dat deed je op school al. Maar waarom kijk je niet beter naar Neelie Kroes?”
“ Hoezo?”
“Die heeft ook een heleboel petten, maar zij hoeft voor die commissariaten bijna niks te doen en verdient er een smak geld mee. En jij zit bij al die stichtingen, je werkt je een slag in de rondte en je krijgt er geen cent voor. Bereik je wel wat?”
“Nou, niet alles en zeker niet zo snel als ik zou willen. En ik ben soms echt moe, maar vaak ook zielsgelukkig.”
“Dat laatste kennen we hier ook”, zegt mijn moeder, “en nu ga ik neerleggen want er is een concert van het HAS”.
“Het HAS?”
“Het Hemels Amateur-Symfonieorkest. Dag lieverd, let je een beetje op jezelf?”
“Ja mam”, zeg ik gehoorzaam en ik kruip weer onder mijn dekbed.

Het HAS, maak mij wat wijs. En van Neelie Kroes, dat zijn natuurlijk hoeden.
Rita Vermeulen

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk