PENTekening: ‘Snuffelen op de fiets in Nieuwegein’

De Nieuwegeinse karikaturist–cartoonist Jan Ibelings tekent al sinds hij een pen kan vast houden strips, cartoons en karikaturen.  Als live-karikaturist treedt hij op in binnen- en buitenland tijdens beurzen, feesten en evenementen onder de namen karikaturist IBIS en Rembrandt van Gein. Kijk op de website van Jan als u meer over hem wilt weten.

Voor De Digitale Stad Nieuwegein (pen.nl) maakt Jan Ibelings iedere week een cartoon over een actuele Nieuwegeinse gebeurtenis of een karikatuur van een BN-er (bekende Nieuwegeiner) of MBN-er (minder bekende Nieuwegeiner). Jan Ibelings maakt deze cartoons en karikaturen voor PEN eerst in lijn op papier en kleurt ze daarna in met de computer. De tekeningen zijn te koop. Heeft u interesse? Mail voor meer informatie naar: info@karikaturist.nl.

Woensdag 23 oktober jl. is de pilot van start gegaan om op de fiets de luchtkwaliteit te meten in Nieuwegein. Voor deze pilot waren 30 kastjes gereserveerd voor 30 vrijwilligers uit Nieuwegein die meedoen aan het project. Zij ontvingen die middag hun ‘snuffelkastje’ en uitleg van de initiatiefnemers. Het kastje meet onderweg elke 10 seconden de hoeveelheid fijnstof, de locatie, de snelheid, het wattage, de temperatuur, de luchtvochtigheid en een aantal organische gassen. Ook De Digitale Stad Nieuwegein rijdt mee om de luchtkwaliteit te meten. Wethouder Marieke Schouten gaf het startsein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk