Katern

Penny stocks: niet heel populair bij beleggers maar kunnen hoge rendementen opleveren

Beleggen in penny stocks is een opkomende trend, vooral onder beleggers die op zoek zijn naar een snel rendement en daarbij risico’s durven te nemen. Veel beginnende beleggers zien ook wel brood in het beleggen in penny stocks, met een klein bedrag kan namelijk al een mooi rendement behaald worden. Toch is het beleggen in penny stocks bij de meeste beleggers niet heel erg geliefd. Maar wat zijn penny stocks dan precies en hoe kan het zo zijn dat er zoveel rendement uit behaald kan worden? Lees dit artikel om daar achter te komen.

Wat zijn penny stocks?
Bij de naam “penny stocks” zal een beginnende belegger misschien denken aan aandelen die een “penny” of een euro kosten, of nog lager. Toch is dit niet helemaal waar. De term penny stocks verwijst naar alle aan de beursgenoteerde Britse en Europese aandelen waarvan de prijs lager is dan één pond of één euro. Maar het verwijst ook naar alle Amerikaanse beursgenoteerde aandelen met een waarde van vijf dollar of minder.

Penny stocks zijn dus erg goedkoop en daarom ook interessant voor beginnende beleggers met een laag budget. Onder ervaren beleggers zijn deze penny stocks niet zo interessant omdat ze ook erg volatiel en dus risicovol zijn. Toch kunnen ze, ondanks dat ze zo volatiel zijn, ook zorgen voor een mooi rendement. Maar hoe dan?

Hoe zorgen penny stocks voor een mooi rendement?
Penny stocks zijn over het algemeen kansrijker dan een aandeel dat een hogere waarde heeft. Doordat een penny stock vaak slechts enkele centen waard is, is het mogelijk voor penny stocks om soms wel tientallen procenten per dag te stijgen (of te dalen), waardoor er dus goede rendementen mee te behalen valt. Penny stocks staan er dus om bekend dat ze in een korte tijd enorm in waarde kunnen stijgen.

De reden dat deze aandelen zo goedkoop zijn, kan komen doordat het aandeel verkeerd wordt gewaardeerd door de markt, bijvoorbeeld door een crisis of afkoeling binnen de sector maar het kan ook zo zijn dat het aandeel nog niet ontdekt is door de markt, als het bijvoorbeeld gaat om een start-up bedrijf. Maar welke penny stocks zijn dan interessant?

De beste penny stocks van dit moment
Er zijn een hoop penny stocks te krijgen. Het is daarom soms ook moeilijk om door de bomen het bos te zien. Daarom staan er hieronder een paar opties op een rijtje. Let wel op, investeren in penny stocks is altijd een risico. Penny stocks zijn namelijk vaak erg volatiel. Dit houdt in dat de prijzen enorm zullen fluctueren, hierdoor bestaat het risico dat beleggers veel geld verliezen.

Nokia: Nokia is een bekend Fins telecombedrijf dat computer hardware en netwerkapparatuur maakt. Het is vooral bekend als één van de grootste vroege aanbieders van mobiele telefoons, maar richt zich nu bijna uitsluitend op infrastructuur en hardware. De gloriedagen van Nokia zijn voorbij, waardoor de aandelenkoers nu erg laag staat, maar het bedrijf is bezig met innoveren en 5G waardoor deze zomaar omhoog zou kunnen schieten.

Rolls Royce Holdings: Bijna iedereen kent natuurlijk Rolls Royce, zowel actief in de auto industrie als de vliegtuigindustrie. Het Engelse bedrijf heeft echter enorm zware jaren achter de rug, door de Brexit en technische problemen met de Airbus A380. Dit maakt de aandelen van Rolls Royce Holdings op dit moment ook tot penny stock aandelen, het is nu dus wachten op betere tijden.

Gerdau: Dit is een Braziliaanse staalproducent met vestigingen in heel Brazilië, Noord-Amerika en Zuid-Afrika. Het produceert producten zoals wapening, gewalst staal en constructiestaal. Op dit moment is Gerdau een penny stock maar de reden dat dit bedrijf interessant is is omdat er in de Verenigde Staten een enorme druk is om de infrastructuur nieuw leven in te blazen. Zo maakte president Joe Biden eerder deze maand bekend om $2 biljoen uit te geven voor de wederopbouw van wegen en bruggen in de VS.

Om dit artikel even kort samen te vatten, het investeren in penny stocks is een opkomende trend. Doordat een penny stock namelijk vaak slechts enkele centen waard is, is het mogelijk voor penny stocks om soms wel tientallen procenten per dag te stijgen (of te dalen), waardoor er dus goede rendementen mee te behalen valt. Toch zijn er ook risico’s aan verbonden, de markt van penny stocks is namelijk erg volatiel. Drie penny stocks die interessant zouden kunnen zijn zijn Nokia, Rolls Royce Holding en Gerdau. Maar let dus wel op, de prijzen van penny stocks kunnen enorm fluctueren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk