Katern

Amerika opent haar grenzen voor gevaccineerde Nederlanders vanaf 8 november

Vanaf 8 november kunnen gevaccineerde Nederlanders weer naar de Verenigde Staten reizen. Het Witte Huis kondigde in oktober aan dat de 1.5 jaar durende travel ban voor meer dan 30 landen ten einde zou komen. Schengenlanden (inclusief Nederland) mogen al sinds maart 2020 niet Amerika in.

De zogenoemde Amerikaanse ‘travel ban’ heeft een grote impact gehad. Zakenreizen konden niet doorgaan en families konden elkaar voor lange tijd niet zien. November wordt dus niet alleen een maand van hereniging, maar ook de maand waar business trips weer opgepakt zullen worden.

Alleen naar Amerika met vaccinatie of niet?
Toen het Witte Huis aankondigde dat grenzen zouden heropenen, leek dat in eerste instantie alleen van toepassing op gevaccineerden. Een week later bracht de CDC (Het Amerikaanse Center for Disease Control and Prevention) naar buiten dat ook ongevaccineerden onder strikte voorwaarden naar Amerika kunnen reizen. Mensen onder de 18 jaar vallen bijvoorbeeld onder deze uitzondering.

De voorwaarden om naar Amerika te reizen
Waar je aan moet voldoen om naar de VS te reizen verschilt op basis van je vaccinatiestatus. Toch moeten beide, gevaccineerd of niet, een negatief resultaat van een COVID-19 test overleggen.

Regels voor gevaccineerden:
Volledige vaccinatie: Je moet minimaal 14 dagen volledig gevaccineerd zijn met een door de VS goedgekeurd vaccin. Dit kan bijvoorbeeld Pfizer, Janssen, Moderna of AstraZeneca zijn.
Negatieve coronatest: Gevaccineerden moeten maximaal 3 dagen voor vertrek een PCR test of Antigeen Sneltest laten afnemen.
Quarantaine: volledig gevaccineerde Nederlanders die naar de Verenigde Staten reizen hoeven bij aankomst niet in quarantaine

Regels voor ongevaccineerden:
Negatieve coronatest: De coronatest die gevaccineerden afnemen voor vertrek naar Amerika mag maximaal 1 dag voor vertrek zijn afgenomen.
Quarantaine: Ongevaccineerden die onder een uitzondering vallen en naar de VS reizen moeten 7 dagen in zelf-quarantaine.

Iedereen boven de 2 jaar moet om naar de VS te reizen een negatief testresultaat te laten zien.

Regels voor mensen met een herstelbewijs:
Herstelbewijs: Als je recentelijk hersteld bent van COVID-19 kan dit een geldig bewijs zijn om naar Amerika te reizen. Als bewijs moet je een positieve coronatest laten zien die niet ouder is dan 90 dagen. Ook heb je een brief nodig van een zorgverlener met toestemming om te reizen.

Wat verandert er op 8 november
Op 8 november kunnen volledig gevaccineerden afkomstig Schengenlanden (de EU), China, Zuid-Afrika, Brazilië, Ierland, en het Verenigd Koninkrijk weer naar Amerika reizen Terugreizen naar Nederland vanuit de Verenigde Staten betekend dat je een negatieve PCR test moet laten zien die niet ouder is dan 48 uur. Je kunt ook een Antigeen Sneltest gebruiken om terug te reizen naar Nederland. In dit geval mag de test niet ouder zijn dan 24 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk