Paul Reusch lijsttrekker D66 Nieuwegein

De leden van D66 Nieuwegein hebben via de schriftelijke poststemming de kandidatenlijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van 6 maart 2002 vastgesteld. De lijst is een mengeling van nieuwe en bekende gezichten. Hiermee is gekozen voor een evenwichtige lijst waarin ervaring in de Nieuwegeinse politiek wordt gekoppeld aan de frisse inbreng van nieuwe kandidaten.

Margreet Steenhuisen heeft meegedeeld na de verkiezingen de actieve Nieuwegeinse politiek te verlaten. Na drie perioden wethouder te zijn geweest voor D66 vindt zij nu het moment gekomen terug te treden en ruimte te bieden aan andere leden van D66 om de partij te vertegenwoordigen in het bestuur van de gemeente Nieuwegein. De fractie en het bestuur van D66 Nieuwegein bedanken Margreet voor haar inzet en deskundigheid, waarvan zowel D66 als de gemeente Nieuwegein de afgelopen twaalf jaar hebben mogen profiteren. Gelukkig zijn wij met het feit dat Margreet de fractie zal blijven adviseren.

De leden hebben unaniem Paul Reusch gekozen tot lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Hij is vanaf 1980 aktief voor D66 Nieuwegein, aanvankelijk als lid van raadscommissies, en sinds1990 als lid van de gemeenteraad. Vanaf september 1998 is hij fractievoorzitter en spreekbuis van de partij in de gemeenteraad en ziet het als een uitdaging om samen met de leden van de fractie en steunfractie het geluid van D66 Nieuwegein opnieuw krachtig uit te dragen in de gemeenteraad en daarbuiten.

Hans Reusch staat op de tweede plaats van de kandidatenlijst. Hiermee hebben de leden gekozen voor financieel en economische deskundigheid die van groot belang is bij het afwegen van te nemen politieke besluiten. Ook Hans beschikt over een ruime ervaring in de Nieuwegeinse politiek. Op de plaatsen drie tot en met vijf zijn drie nieuwe kandidaten gekozen, namelijk Dries Steenhuisen, Peter Snoeren en Freek den Brok. D66 Nieuwegein is verheugd dat ook Dik Bergman zich wederom beschikbaar heeft gesteld. Dik staat met zijn brede ervaring als bestuurder garant voor een frisse blik op het seniorenbeleid.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk