Patio Beatrixschool is kindermoestuin met wilde bloemen geworden

Verhoging van biodiversiteit en betrekken van jeugd en buurt bij de natuur – het doel van Bloeiend Nieuwegein. En de Beatrixschool in Wijkersloot doet mee! In de meivakantie was het zover: de aannemer van Wijk heeft de patio opgeschoond. Met het team van de Beatrixschool en een aantal enthousiaste vrijwilligers zijn de moestuinbakken geplaatst en de plantjes erin gezet.

De kinderen wisten niet wat ze zagen na de vakantie: super enthousiast over de metamorfose en dat de school er een ‘buitenlokaal’ bij heeft. De groepen zijn uitgebreid aan de slag met het zaaien van groenten en kruiden, er zijn zelfs aardappelen gepoot. En de gezaaide wilde bloemen komen al op, en dat in vier weken. Voor zitplaatsen is ook gezorgd: boomstamkrukjes en de organisatie KOEK gaat de palletbank maken.

Wil jij ook plaats maken voor wilde bloemen bij school of in je buurt, super! Doe de biodiversiteitwijzer op maakgrijsgroener.nl – het barst daar van de ideeën. Hulp nodig of wil je meer weten, neem contact op met Josien, of kijk op www.bloeiendnieuwegein.nl.

Mogelijk gemaakt door
Innovatiefonds Samen voor Biodiversiteit, subsidie Duurzame Initiatieven van Vrijwilligershuis gemeente Nieuwegein, KIEM, Carel Nengermanfonds, Wijknetwerk Wijkersloot, Van Wijk Groen en de Beatrixschool.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk