Patiënt St. Antonius kan consult krijgen via Doktr.nl

Het St. Antonius Ziekenhuis in Utrecht en Nieuwegein gaat gebruikmaken van Doktr.nl. Dat is een beveiligde website waarmee patiënten veilig en 24 uur per dag kunnen communiceren
met hun behandelaar op een tijd en plaats die hen uitkomt. De behandelaar en de patiënt hoeven namelijk niet tegelijkertijd online te zijn.

Via Doktr.nl kunnen zorgverleners vragen beantwoorden van patiënten. Ook het doorgeven van uitslagen van (bloed)onderzoek of adviseren over medicatie of behandelopties is mogelijk.

Vragenlijsten en andere bijlagen kunnen meegestuurd worden. De berichten zijn terug te lezen en kunnen opgenomen worden in het Elektronisch Patiénten Dossier (EPD). Wanneer de arts een bericht op Doktr.nl zet krijgt de patiënt een sms-bericht dat er informatie klaarstaat.

Volgens neuroloog Oscar Vogels van St. Antonius worden patiënten met dit systeem beter dan voorheen geïnformeerd en stellen ze zelf ook betere vragen via Doktr.nl. Patiënten kunnen met Doktr.nl vanuit huis communiceren met alle aangesloten zorgverleners, zoals huisarts, specialist, fysiotherapeut en apotheker.

Gemiddeld bespaart een patiënt, door Doktr.nl te gebruiken, bijna een uur reis- en wachttijd per consult, zo hebben de initiatiefnemers berekend. “Als we de patiënten via internet informeren hoeven ze niet terug te komen naar het ziekenhuis voor hun nacontrole. Ook blijft de informatie beter hangen omdat ze die zwart op wit krijgen”, verklaart Vogels.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk