Passieconcert in de Dorpskerk van Jutphaas

Op zondag 8 maart om 16.00 uur is er een kamermuziekconcert met muziek voor strijkkwartet in de Dorpskerk in Nieuwegein. Het concert wordt gegeven het Gheyn Consort, dit ensemble bestaat naast een vaste kern uit gastmusici en kan in verschillende en gevarieerde bezettingen optreden. Voor dit concert wordt het ensemble uitgebreid met twee vocale solisten: Linda Vink (sopraan) en Annette de Wit (alt).

Het Stabat Mater gaat over Maria die als moeder getuige is van de marteling en het sterven van haar oudste zoon, Jezus. Deze hartverscheurende tekst heeft veel componisten geïnspireerd tot het schrijven van dramatische muziek. Eén van de meeste bekende toonzettingen is die van Giovanni Battista Pergolesi, de versie die op dit concert te beluisteren is. Daarnaast wordt nog muziek uitgevoerd van Antonio Vivaldi en het eveneens indrukwekkende Miserere van Marc-Antoine Charpentier.

Kaartverkoop
De Dorpskerk aan de Nedereindseweg in Jutphaas is vanwege haar intieme karakter en goede akoestiek zeer geschikt voor muziek in kleinere bezettingen, zoals kamermuziek. Het concert begint om 16.00 uur. De entree is € 10,-. Kaartverkoop aan de kassa. Het begint om 16.00 uur.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren