‘Pas op voor insluipers met het warme weer’

De afgelopen dagen vinden er meer insluipingen plaats in diverse wijken in Nieuwegein. Er zijn al meerdere insluipingen geweest in woningen.

De politie: ‘Het is de afgelopen dagen warm weer en de mensen zetten ramen en deuren open. Zorg ervoor als u de woning verlaat of als u de kamer verlaat, dat u altijd alles goed dicht en op slot doet. Zo voorkomt u insluipingen in uw woning!’

Insluiping is een gelegenheidsdelict en ‘gelegenheid maakt de dief.’ Een insluiper maakt gebruik van openstaande ramen of deuren op de begane grond, maar ook op de eerste verdieping door op een aanbouw, schuurdak of op andere manier omhoog te klimmen (regenpijp of ladder).

Tref maatregelen tegen insluiping
Een inbreker komt een stuk moeilijker uw huis binnen als u alles afsluit als u weg gaat. Bent u thuis? Sluit dan openstaande ramen en deuren af van de vertrekken waarin u zich niet bevindt. Maak uw woning voor insluipers ‘onaantrekkelijk’. Een handtas, video-/foto-/audioapparatuur, smartphone of laptop in het zicht trekt de aandacht van een insluiper. Ook autosleutels die van buitenaf zichtbaar op het kastje in de hal liggen, kunnen maken dat een insluiper probeert binnen te komen.

One thought on “‘Pas op voor insluipers met het warme weer’

  1. Linda

    En daarom dus een recht van bewapening en recht dit wapen te gebruiken bij insluiping of huisvredebreuk. Ik vind het bizar dat iemand mijn huis binnen kan sluipen en ik dan maar moet hopen dat diegene mij of mijn gezin niets aandoet en “slechts” wat komt stelen. Leuk ook als je een paar tienerdochters hebt……..met het type crimineel van tegenwoordig heb je kans dat deze en passant nog even worden verkracht. Een gelegenheid is immers een kans bij deze opportunisten. Er zijn in Utrecht al stelletjes vastgebonden geweest terwijl hun paar maanden oude baby boven lag. Ging die vent nog naar boven ook om te zoeken naar kostbaarheden. Echt, het gebeurd. Dus, insluiper? Das wel een hele lieve term.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren