Parkeren in Nieuwegein weer duurder

Het college van B&W heeft besloten om het parkeren in Nieuwegein weer duurder te maken. Zo wordt met ingang van 1 januari 2018 het straattarief voor betaald parkeren gemiddeld verhoogd met 1,5% per uur. Ook de parkeergarages moeten er aan geloven. Daar komt ieder uur een dubbeltje extra op het huidige tarief. Wie een abonnement heeft op het parkeren in één van de parkeergarages in Nieuwegein ziet een stijging van bijna 2% (1,9%). Het goedkoopst parkeren blijft in de parkeergarage van het Theater. Hier blijft het voordeeltarief gehanteerd. Klik hier voor de oude tarieven.

De ondernemers in de binnenstad zijn niet blij. Zij laten ons weten dat iedere verhoging te veel is. Zij zien ook dat het parkeren ieder jaar alsmaar duurder wordt en horen de klanten klagen. Het goedkoopst parkeren blijft voor de fiets. Deze kunnen kosteloos geparkeerd worden in de diverse bewaakte fietsenstallingen.

4 thoughts on “Parkeren in Nieuwegein weer duurder

 1. hessel

  Er rest een alternatief, zoveel mogelijk boodschappen doen in andere winkelcentra waar parkeren gratis is.

  1. Willy

   Daar heb je alleen de winkeliers maar mee en die werken zich al het mik mak om het hoofd boven water te houd 😠

 2. A3

  De gemeente harkt alleen maar geld binnen maar fatsoenlijk handhaven is er niet bij. auto’s over 2 vakken , fietsen en bromfietsen op plaatsen waar het verboden is ( dirk vd broek garage ) en de ambtenaren snappen niet dat hun salaris ook (deels) wordt betaald door uiteindelijk de consument. Ik zeg winkelen op andere winkelcentra’s met gratis parkeren bv Utrecht Overvecht of Houten ( eerste 2 uur gratis. De eerste 2 uur gratis zou ook een mooie optie voor Nieuwegein kunnen zijn.
  Waarschijnlijk gaan ook de belastingen in Nieuwegein weer fors omhoog want daar beslissen namelijk dezelfde ambtenaren over!!

 3. P. van Arkeren

  Ik lees dat er ‘s avonds een avondtarief gaat gelden: maximaal 5 euro betalen en dan tot 9 uur de volgende ochtend kunnen parkeren. Dat is positief te noemen voor de horeca. En 2e Kerstdag is het gratis parkeren in de parkeergarages.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren