Parkeren in Nieuwegein duurder

De parkeertarieven in parkeergarage Cityplaza in de binnenstad van Nieuwegein en op straat gaan per 1 maart 2009 omhoog. Vanaf dat moment vervalt ook het gratis parkeren in de parkeergarage gedurende de eerste 90 minuten en worden de uitrijdkaarten vervangen door dagkaarten die 24 uur geldig zijn.

Het college stemde 27 januari in met dit voorstel dat mede in overleg met de winkeliers tot stand is gekomen.Het verhogen van de parkeertarieven is geen nieuw besluit. De gemeenteraad nam vorig jaar opnieuw het besluit om de parkeertarieven in de garage na het opknappen stapsgewijs te verhogen en het gratis parkeren af te bouwen. Dit in overleg met de winkeliers. Na dit overleg is besloten tot de genoemde maatregelen zonder het gratis parkeren. Doel is op deze manier meer parkeerruimte te creëren voor het winkelend publiek, hetgeen tot nu toe een probleem was.

Daarnaast levert de maatregel parkeeropbrengsten op waarmee de investeringen in de parkeergarage kunnen worden betaald.Op dit moment parkeert de bezoeker in de parkeergarage voor € 0,55 per uur en betaalt de eerste 90 minuten niets. Per 1 maart moeten parkeerders in de binnestad € 0,60 per uur betalen, vanaf het derde uur € 1,00 en vanaf het vijfde uur € 1,50. Een dagkaart kost € 7,50.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk