Katern

Paralympische tennissers bij TV Rijnhuyse

Zaterdag 13 augustus a.s. werken de paralympische tennissers op de smashcourtbanen van Tennisvereniging Rijnhuyse in Nieuwegein één van hun laatste trainingen op Nederlandse bodem af. Aansluitend spelen ze een demonstratiepartij en verzorgen ze, onder leiding van bondscoach Dennis Sporrel, een clinic. Daarna maken ze zich op voor de Paralympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro, die op 7 september beginnen. Onder voorbehoud komen de nummer 1 van de wereld Jiske Griffioen, nummer 5 van de wereld en Roland Garros 2016 winnares Marjolein Buis, Aniek van Koot (ITF 4), Diede de Groot (ITF 7), Maikel Scheffers (ITF 9) en Tom Egberink (ITF 13) op dit uitzwaai-evenement.

De middag begint om 14.00 uur en wordt afgesloten met een spetterend Braziliaans feest. Diverse organisaties steunen deze dag met een VIP-tafel, maar er is ruimte voor meer sponsors. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Koninklijke Nederlandse Lawn Tennis Bond en ABN AMRO, die de paralympische tennissers ondersteunt in hun Road to Rio.

Kaartjes voor dit evenement kosten in de voorverkoop € 1,- (te koop in kantine van Rijnhuyse), op 13 augustus zelf € 2,-. Een deel van de opbrengst van deze dag wordt aan de Esther Vergeer Foundation geschonken. Kijk voor meer informatie op deze website.

De hele middag staat het park van Rijnhuyse in Nieuwegein Noord bol van de (tennis)activiteiten. Om 14.00 uur wordt het evenement geopend door Esther Vergeer en de Nieuwegeinse burgemeester Frans Backhuijs, waarna de training, demonstratiewedstrijd en clinic van paralympische rolstoeltennissers plaatsvinden. Op andere banen kunnen bezoekers zelf ook ervaren hoe het is om in een rolstoel te tennissen, kan de volley-rally worden gespeeld, staat er een servicemeter en natuurlijk diverse kraampjes voor de inwendige mens.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk