Katern

Padellen bij Tennisvereniging Vreeswijk

Indoorhallen, pop-up banen en velden bij verenigingen: de nieuwste sporthype is overal. In 2015 telde Nederland nog maar 23 padellocaties, nu zijn het er al 220. Ook in de provincie Utrecht wordt steeds meer gepadelt. Veel tennisclubs die al jarenlang kampen met dalende ledenaantallen wagen de stap en leggen padelbanen aan. Soms in de plaats van tennisbanen. Tennisvereniging Vreeswijk opent haar padelbaan officieel op zaterdag 11 september. Eerder opende TV Rijnhuyse al enkele padelbanen.

Op dit moment is er nog altijd een grotere vraag naar banen dan dat er wordt aangeboden. Padelspelers weten: het kan soms lastig zijn om op tijd een baan te reserveren in de buurt. Voornamelijk rond de stad Utrecht is het aantal spelers nog niet in verhouding met het aantal banen.

Tennisvereniging Vreeswijk (TVV) aan de Anemoonstraat in Hoog Zandveld bestaat bijna 50 jaar. Inmiddels op leeftijd, en is de tennisvereniging begonnen aan een nieuw hoofdstuk, het hoofdstuk padel. Voor wie dit heeft gemist: padel is een nieuwe balsport die razendsnel aan populariteit wint.

Feestelijke opening
In de gemeente Nieuwegein waren tot voor kort daarvoor geen voorzieningen. Maar nu wel! De vereniging in Nieuwegein heeft dit voorjaar twee spiksplinternieuwe banen laten aanleggen. Beide padelbanen zijn al in gebruik maar wethouder John van Engelen (Sport, Cultuur, Recreatie en Evenementen) zal de banen zaterdag 11 september om 14.00 uur officieel openen.

Clubkampioenschap pedellen
De tennisvereniging is druk met de voorbereiding van hun eerste echte clubkampioenschap padel. ‘Het plan is dat, aansluitend aan de demonstratiewedstrijden, de finales van het kampioenschap worden gespeeld. We kijken uit naar een fantastische middag voor genodigden en leden van TVV’ aldus Tennisvereniging Vreeswijk tegenover onze redactie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk