Katern

Paardenkastanjemineermot duikt op in Nieuwegein

De Paardenkastanjemineermot duikt op in de gemeente Nieuwegein. De kastanjebladeren worden daarbij opgegeten door de larven van de Paardenkastanjemineermot en worden langzaam bruin. De vlinder van de Paardenkastanjemineermot legt zijn eieren op het bovenkant van het blad. Na enkele weken komen de larven uit die de bladeren opeten.

Door ernstige aantasting door de larven kan de boom geheel bruin worden en al in september zijn bladeren vallen. Het kan verder geen kwaad voor de kastanjebomen maar het is geen fraai gezicht. Het bestrijden van de Paardenkastanjemineermot wordt dan ook niet gedaan. Het goed opruimen van de afgevallen bladeren kan helpen om de aantasting te bestrijden. De poppen overwinteren in het afgevallen blad en zorgen weer voor de aantasting voor het volgend jaar.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren