Overzichtstentoonstelling en boekpresentatie van Nieuwegeinse kunstenaar Jan Naezer

Zaterdag 29 oktober opent om 16.00 uur in de Weissenbruchzaal van Pulchri Studio te Den Haag de overzichtstentoonstelling “Jan Naezer, een leven lang doorbijten”. De expositie geeft een overzicht van de periode 1973 – 2022 en toont de ontwikkeling van de figuratieve schilder tot de etser met de non-figuratieve beeldtaal die Naezer nu is. Jan Naezer woont in Nieuwegein.

Jan Naezer

Jan Naezer is, zowel in Nederland als daarbuiten, een bekende naam in de grafische wereld. Als actief lid van Pulchri Studio en door zijn lesinstituut heeft Naezer zich een prominente plaats verworven in de Haagse kunstwereld. Hij werd in 2020 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn buitengewone verdiensten als beeldend kunstenaar en daaraan gerelateerde activiteiten.

De beeldtaal van Jan Naezer
Naezer is niet de kunstenaar van het grote gebaar. Het opgaan in de stilte van het atelier, de intimiteit van de etsplaat of het drogen van het water op een aquarel maakt dat zijn werk het best kan worden omschreven als de kamermuziek binnen de beeldende kunst.

Publicatie
Bij de tentoonstelling hoort de monografie “Jan Naezer, een leven lang doorbijten”, onder redactie van Yvonne Riphagen, Deze monografie met bijbehorende ets wordt tijdens de opening van de expositie aangeboden aan de heer Frans Backhuijs, burgemeester van Nieuwegein, de woonplaats van Jan Naezer. Het boek is deel 32 uit de serie Haags Palet en wordt uitgegeven door de Stichting Haagse Beeldende Kunst en Kunstnijverheid.

Waar en wanneer
De opening van de expositie is op 29 oktober om 16.00 uur. De expositie is te zien tot en met 27 november 2022 in de Weissenbruchzaal van het Schilderkunstig Genootschap Pulchri Studio aan de Lange Voorhout 15 te Den Haag. Openingstijden: 12.00 – 17.00 uur . Op de zaterdagen en zondagen is de kunstenaar aanwezig

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk