Overweg trambaan Zuidstedeweg wordt vernieuwd

De spoorconstructie van de overweg op de Zuidstedeweg in Nieuwegein wordt in opdracht van Regiotram Utrecht verbeterd van 11 tot en met 24 augustus. De overweg bevindt zich op de splitsing van de trambanen richting Nieuwegein-Zuid en IJsselstein.

Omdat er van 20 juli tot 31 augustus geen trams rijden tussen Utrecht, Nieuwegein en IJsselstein en tijdens de zomervakantie relatief weinig verkeer op de weg is, gebruikt het trambedrijf deze periode om een aantal projecten uit te voeren. In Nieuwegein wordt de overweg van de trambaan bij de Zuidstedeweg aangepakt. Het gaat daarbij om afrondende werkzaamheden aan de spoorconstructie en asfaltering. De overweg wordt tijdens het werk gedeeltelijk afgesloten. Het verkeer wordt ter plekke omgeleid.

Van 4 tot en met 30 augustus wordt in Nieuwegein en IJsselstein gewerkt aan regulier onderhoud aan de trambaan en vindt frees- en slijpwerk plaats aan de spoorstaven. Dit is nodig om de trambaan goed aan te laten sluiten bij het nieuwe wielprofiel van de trams die na de zomer weer gaan rijden, waaronder ook de trams die vanaf 2018 worden ingezet voor de Uithoflijn. Dit werk aan de trambaan, waarbij als eerste een stopmachine wordt ingezet voor een goede ligging van de trambaan, vindt overdag plaats tussen 8.00-20.00 uur. Voor het slijpen van de spoorstaven wordt een speciaal voertuig ingezet dat langzaam over de trambaan rijdt. Dit slijpwerk kan enige geluidsoverlast veroorzaken. Het slijpvoertuig staat circa 5 minuten voor een woning en rijdt dan weer verder. Omdat twee sporen worden aangepakt, rijdt deze later nog een keer terug over dezelfde route. Dit werk wordt in het weekend op zaterdag uitgevoerd maar niet op zondag.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk