Overvallers op pizzakoeriers: zaak wordt opgeblazen

De verdachten van de overvallen op Nieuwegeinse pizzakoeriers vinden dat hun daden zwaar worden overdreven. Dat zeiden ze na afloop van een voorbereidende zitting bij de rechtbank in Utrecht tegen de media. Zowel de slachtoffers, de politie en de media blazen de zaak extreem op, zeggen de zeven verdachten. De moeder van twee van de verdachten is boos op de politie, die bij een nachtelijke inval haar zoons van het bed lichtte. Zij vindt dat de politie haar onnodig voor schut heeft gezet in de buurt en te veel geweld heeft gebruikt.

De rechtbank keek naar de zaak, maar een inhoudelijke behandeling was er nog niet, tot groot verdriet van de advocaat van één van de verdachten. Hij vindt dat er veel te veel tijd zit tussen de overvallen en de rechtszaak. De overvallen vonden begin 2012 plaats. Toen werden een aantal pizzakoeriers beroofd van geld en etenswaar. Vijf berovingen vonden plaats in Nieuwegein en een in Houten. De daders bestelden een pizza, en zodra de bezorger op het adres aankwam werd hij door de daders bedreigd.

Eén van de verdachten zit nog vast. Omdat hij vorig jaar nog minderjarig was, wordt zijn zaak wordt achter gesloten deuren behandeld. De verwachting is dat hij daarna op vrije voeten komt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren