BoekStartdag in bibliotheek De tweede verdieping

Zaterdag 3 juni jl. vond in bibliotheken in heel Nederland de jaarlijkse BoekStartdag plaats, ook in Nieuwegein. Tijdens deze dag wordt er op een feestelijke manier aandacht besteed aan leesbevordering bij kinderen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar.

BoekStart is een landelijk initiatief, speciaal voor de allerjongste kinderen en hun (groot)ouders. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby of peuter. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. BoekStart helpt hierbij met handige tips, tools en bijvoorbeeld het BoekStartkoffertje.

BoekStartdag
De BoekStartdag is dé gelegenheid om in de Bibliotheek de allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders extra feestelijk welkom te heten. Dit jaar wordt de BoekStartdag voor de derde keer georganiseerd. Bij bibliotheek De tweede verdieping werd een interactieve ochtend georganiseerd vol voorleesactiviteiten, een voorstelling van Jeritza Toney en een heuse boekenbingo. Ook werden er poffertjes en pannenkoeken gebakken. Ondanks het stralende weer wisten veel kinderen en (groot)ouders de bibliotheek te vinden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk