Overvaller Big Bazar Nieuwegein aangehouden

Een man pleegde op dinsdagmiddag 19 maart rond 17.30 uur een gewapende overval op de Big Bazar aan het Plein op Cityplaza, terwijl een tweede man op de uitkijk stond. Eén van de verdachten is op maandag 22 juli aangehouden. De overvaller bedreigde een medewerkster met een groot mes, maakte een geldbedrag buit en verdween via dezelfde weg als hij was gekomen. Tijdens de overval stond een tweede verdachte buiten op de uitkijk.

In het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld werd in de uitzendingen van 24 april en 10 juli aandacht aan deze overval besteed. Dit leverde informatie op, waarmee het rechercheteam in het onderzoek verder kon. Het onderzoek leidde naar de hoofdverdachte (de man die het magazijn inging met een mes). Het gaat om een 30-jarige man uit Maarssen. Hij is op maandagochtend 22 juli aangehouden. Hij is voor nader onderzoek vastgezet. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte en de tweede verdachte, de uitkijk, voort. De uitkijk voldoet aan het volgende signalement:

Lichtgetinte jongeman met zwart haar, zwarte baseballcap, donkerblauwe jas met capuchon met bontrand en glimmend gedeelte op de borst, zwarte broek, grijze schoenen met zwarte vlakken en grijze zolen.

Aan getuigen van de overval en aan mensen die iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het Plein en de Erfstede wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Nieuwegein op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk