Overval op geldbedrijf in Nieuwegein

De politie jaagt met man en macht op de overvallers die vanochtend rond 04.45 uur op gewelddadige wijze toesloegen bij geldtransportbedrijf G4S in Nieuwegein. De politiehelikopter kijkt uit naar één van de vluchtauto’s van de daders: een Audi met het gedeeltelijke kenteken 10-RNR.

Bij de overval werden explosieven gebruikt om een zijdeur uit het pand aan de Grote Wade te blazen. Werknemers van het bedrijf wisten zichzelf in veiligheid te brengen. Daarna sloegen de overvallers hun slag voordat ze er met hoge snelheid vandoor gingen in twee Audi’s. Er vielen geen gewonden. Woordvoerder Meuleman van de politie Utrecht zei te denken dat de daders niet meer in de buurt zijn. ‘Verschillende ooggetuigen zeggen dat de verdachten met hoge snelheid zijn vertrokken.’ Toch worden de snelwegen voorlopig nog gecontroleerd. ‘We zijn scherp op eventuele bewegingen.’

De politie begon meteen na de overval rond kwart voor vijf met het afzetten van op- en afritten van meerdere snelwegen in het land. Die afzettingen zijn inmiddels opgeheven. De daders zijn naar het zuiden gevlucht en spoorloos verdwenen. Hun vluchtauto’s, twee snelle Audi’s, werden voor het laatst in de buurt van Gorinchem gezien.

Het terrein van het bedrijf is voor onderzoek afgezet. Daarbij leenden agenten een ladder van de brandweer om ook op het dak van het pand te kijken. Of er iets is buitgemaakt is niet bekend. Vorig jaar juni werd in Amsterdam het depot van geldtransporteur Brink’s overvallen. Hierbij maakte de overvallers 12 miljoen euro buit. Ook toen gingen de overvallers er in snelle audi’s vandoor. Ook toen was het mistig weer. Een van de wagens crashte ter hoogte van Waardenburg op de A2. De verdachten ontkwamen in een ter plekke gekaapte, andere auto.

Aan getuigen die in de vroege ochtend van donderdag 12 april iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van de Grote Wade in Nieuwegein of die de twee Audi’s na 04.30 uur ergens hebben zien rijden, wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Lekstroom op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk