Overeindsebrug vier weken afgesloten

De Overeindsebrug over het Lekkanaal bij Nieuwegein zal van dinsdag 7 april tot dinsdag 5 mei afgesloten worden voor alle verkeer. Rijkswaterstaat vervangt dan de oude brug door een nieuwe, renoveert de overgang tussen brug en de Plofsluis (het broekstuk) en vergroot de doorvaarthoogte. Het verkeer wordt omgeleid.

Het vervangen van de oude Overeindsebrug gebeurt in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 april. Om de wissel veilig uit te kunnen voeren zijn het Sluispad en het Schipperspad dit weekend afgesloten. Tijdens de wisseloperatie is het Lekkanaal van zaterdag­avond 22.00 uur tot zondagochtend 06.00 uur volledig gestremd voor scheepvaartverkeer.

Rijkswaterstaat voert de nieuwe Overeindsebrug in twee delen aan over het water. Na het vervangen van de brug monteert Rijkswaterstaat de Overeindsebrug in vier weken tijd af. De brug krijgt onder meer vangrails en nieuw asfalt. De oude Overeindsebrug wordt afgevoerd en voor bijna 100% gerecycled. De werkzaamheden aan het broekstuk, die in februari zijn begonnen, gaan ondertussen door. Het beton wordt verstevigd en waar nodig hersteld. Ook krijgt het broekstuk nieuwe leuningen.

Het werk aan de Overeindsebrug is klaar voordat gemeente Nieuwegein haar nieuwe fietsbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in gebruik neemt. Die fietsbrug wordt op 2 mei ingevaren en is begin juli klaar voor gebruik. Beide bruggen liggen straks in elkaars verlengde en zorgen samen voor een kortere, veiligere en vooral aantrekkelijkere fietsroute tussen Houten en Nieuwegein. Ook in het uiterlijk is afstemming: de bruggen krijgen dezelfde leuningen met verlichting en dezelfde kleuren.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren