Nieuwe locatie voor de Voedselbank Nieuwegein

De Voedselbank Nieuwegein is verhuisd. Op 1 maart vindt voor het eerst de uitgifte van de voedselpakketten plaats in het nieuwe pand aan de Montageweg 1a in Nieuwegein. Het pand wordt beschikbaar gesteld door woningcorporatie Jutphaas Wonen. Nadat de huurder van het pand naast haar kantoor de huur had opgezegd, wilde Jutphaas Wonen het pand graag een maatschappelijke bestemming geven.

Margaret Zeeman, directeur-bestuurder van Jutphaas Wonen: “Aan de medewerkers en via onze website, Facebook en Twitter hebben we suggesties gevraagd voor een mooie bestemming. De Voedselbank is hierbij een aantal keer genoemd. En dus hebben we contact gezocht en het pand aangeboden.”

De Voedselbank was na bezichtiging van het pand aan de Montageweg meteen enthousiast. Oprichter Harry Glas, lid van het Algemeen Bestuur van de Stichting Voedselbank Nieuwegein: “Het is ruim, heeft voldoende opslagmogelijkheden en het is goed bereikbaar.”

Vitras/CMD aan de Zoutkamperschans in Fokkesteeg, beoordeelt of de mensen, die zich tijdens het dagelijkse inloopspreekuur van 09.00 uur tot 10.00 uur kunnen aanmelden voor de Voedselbank, aan de eisen voldoen. ‘De Voedselbank is bedoeld als tijdelijk steuntje in de rug’ aldus oprichter Harry Glas ‘en niet om mensen afhankelijk van te maken.’ De Voedselbank Nieuwegein was hiervoor gevestigd aan de Diepenbrocklaan. Deze locatie werd beschikbaar gesteld door de gemeente Nieuwegein.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk