OV moet duurzaam en betrouwbaar zijn

Op 26 maart 2012 heeft het dagelijks bestuur van Bestuur Regio Utrecht (BRU) de hoofdlijnen vastgesteld voor de aanbesteding van het openbaar vervoer in de regio Utrecht. Met deze Europese openbare aanbesteding wordt een vervoerder geselecteerd voor de periode van tien jaar vanaf in december 2013. Belangrijkste eisen aan het nieuwe vervoerbedrijf: snel en betrouwbaar vervoeren, met zo min mogelijk uitstoot van schadelijke stoffen.

Onlang stelde BRU de visie vast voor het openbaar vervoer voor de korte, middellange en lange termijn. De stadsregio wil met de aanbesteding een vervoerder selecteren die deze regionale OV-visie “Snel, betrouwbaar en effectief” goed weet in te vullen. Daarnaast zal tijdens de volgende concessieperiode de focus van alle betrokken partijen voortdurend gericht zijn op het beperken van de uitstoot per reizigerskilometer. Deze en andere eisen staan vermeld in de hoofdlijnen voor de aanbesteding. Portefeuillehouder Openbaar Vervoer van BRU, de heer A.J. Gerritsen: “Voor het tram- en busvervoer in de regio willen we één vervoerder die voor de gehele regio het openbaar vervoer tien jaar mag uitvoeren. De vervoerder die we zoeken is voortdurend bezig reizigers te behouden en nieuwe reizigers te verleiden, en heeft voortdurende aandacht voor duurzaamheid en leefbaarheid.”

Afgelopen december had het regiobestuur al besloten de voorbereidingen te starten voor een nieuwe aanbesteding van de OV-concessie Regio Utrecht. Zoals bekend leverde de eerdere procedure geen definitieve gunning op.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk