Ouders op les op Koningin Julianaschool

Op de Koningin Julianaschool in Nieuwegein konden ouders van leerlingen de afgelopen twee weken een speciale ‘ouderles’ Kanjertraining volgen. Hierdoor kregen de ouders zicht op wat de kinderen leren, zodat ze dit ook thuis kunnen toepassen.

De Kanjertraining is gericht op het creëren en houden van een positief pedagogisch klimaat in de klas. De kinderen doen verschillende oefeningen waarmee vertrouwen en samenwerking wordt bevorderd. Het groepsgebeuren staat hierbij centraal en natuurlijk de rol die iedereen daarin speelt. Het doel van de training komt er in het kort op neer, dat je op een goede manier met jezelf leert omgaan en met een ander.

De aanwezige ouders vonden het leuk om een Kanjertraining te zien en om mee te doen. ‘’Kinderen leren om zichzelf voor te stellen en om anderen complimenten te geven, dat was mooi om te zien’’, aldus één van de aanwezige ouders.

De Koningin Julianaschool is een Kanjerschool. Martine Spreeuw, adjunct directeur van de school: ‘’Ouders kunnen jaarlijks een Kanjertraining bijwonen. Daarnaast worden de ouders maandelijks op de hoogte gehouden door een zogenaamde ‘Kanjernieuwsbrief’. De Kanjertrainingen hebben een vaste plek in het lesrooster en de leerkrachten zijn geschoold om deze trainingen te geven.’’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren