Ouders bouwen natuurspeelplaats bij De Vleugel

Veel hamergetik en zaaggeluiden de laatste tijd bij Montessorischool De Vleugel. Nu zijn het eens niet de leerlingen van wie deze geluiden afkomstig zijn. Ouders van deze school hebben het schoolplein omgetoverd tot een heuse natuurspeelplaats. De fietsenstalling heeft plaatsgemaakt voor een klimconstructie van boomstammen. Er is een waterpartij, boomhut en moestuin gemaakt. Deze week werd de nieuwe natuurspeelplaats feestelijk geopend.

De Vleugel heeft een actieve oudervereniging die het initiatief heeft genomen voor deze metamorfose. Gertie Sanders is de drijvende kracht. Zelf heeft ze twee jaar lang planten opgekweekt in haar eigen tuin. Daar heeft de school nu een prachtig groen gezicht van gekregen. Sanders: “Een paar weken lang zijn we samen met een hovenier bezig geweest om nieuwe speeltoestellen te bouwen. Rond al die toestellen zijn zo’n drie honderd nieuwe struiken en bomen geplant.“

Voor de feestelijke opening bedachten de leerlingen van groep 7 en 8 een spellenparcourt. Zo konden de jongsten op de tractor een heus verkeersdiploma halen, was er een blotevoetenpad en een skippybalrace.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk