Ouders bezorgd over sluiting Anna NEXT VMBO

De middelbare school Anna NEXT VMBO in Nieuwegein sluit mogelijk eind dit schooljaar haar deuren. Dat kregen ouders afgelopen donderdagavond te horen tijdens een speciaal ingelaste informatiebijeenkomst. De mededeling kwam niet geheel als een verrassing. Leerlingen trokken al eerder aan de bel vanwege de vele uitval van lessen en het ziekteverzuim van de leraren. Ook de schoolinspectie was regelmatig op de school aanwezig om de stand van zaken te polsen binnen de school aan de Harmonielaan in Nieuwegein.

Reden van sluiting is omdat het aantal leerlingen sterk is teruggelopen. Dat waren er vijf jaar geleden meer dan 500 leerlingen, nu nog maar iets meer dan de helft, 260!

Naar verwachting wordt het definitieve besluit eind deze maand of begin april genomen. Voor de andere Anna scholen – Anna Lyceum, Anna MAVO, ANNA BTV de linie – zijn geen gevolgen. Ouders van de leerlingen die nu nog op de vmbo-school zitten, moeten zich ergens anders aanmelden.

Een van de opties die door de directie van Anna NEXT VMBO wordt aangedragen is het Globe College in Utrecht. Daar is voor iedere leerling plek. Ouders zijn woest over deze optie. ‘Ouders uit Utrecht laten hun kind juist naar het Anna gaan om die school te mijden vanwege de criminaliteit op die school’ aldus een van de ouders tijdens de informatiebijeenkomst.

Het schoolbestuurder benadrukt dat de sluiting van de school in Nieuwegein nog niet helemaal zeker is en dat het gaat om een voorgenomen besluit. ‘Omdat het aantal leerlingen is teruggelopen, is de school op zoek gegaan naar samenwerking met een vergelijkbare school. Dat is het Globe College Utrecht geworden omdat zelfstandig verdergaan volgens de school zal leiden tot verschraling van het onderwijsaanbod. Als je dan samenwerkt met een andere school die wel op jou lijkt, dan sta je sterker..’ aldus het bestuur in een reactie.

Als de medezeggenschapsraad (MR) van het Anna NEXT VMBO instemt met het plan is de sluiting van de school definitief.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Koster+Schoenmode Galecop+Golf+120x90 Adverteren