Kunstencentrum De Kom houdt open dag

De muziekafdeling en de afdeling beeldende kunst van Kunstencentrum De Kom houden open dag. Op zaterdag 25 mei van 9.30 tot 13.00 uur staan de deuren van De Kom wijd open voor iedereen die meer wil weten over muzikale cursussen en lessen. Op zondag 26 mei van 11.00 tot 16.00 uur zijn geïnteresseerden in cursussen beeldende kunst van harte welkom in de ateliers van het Schippersinternaat.

De open dag van de muziekafdeling biedt belangstellenden de gelegenheid om kennis te maken met het les- en cursusaanbod van de muziekafdeling. Bezoekers kunnen informatie inwinnen bij de aanwezige muziekdocenten en instrumenten uitproberen. Daarnaast zijn er open lessen en presentaties. Zo is er een presentatie van de oriëntatieklas die in 2001 van start ging. Deze klas is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar die nog geen instrument hebben gekozen. Verder is er een band-presentatie van de popopleiding.

De afdeling beeldende kunst is gehuisvest in het prachtig gerenoveerde Schippersinternaat in Vreeswijk. Er worden lessen aangeboden voor kinderen, jongeren en volwassenen op verschillende niveaus. De afdeling voor volwassenen kent de disciplines tekenen/ schilderen, modeltekenen/ schilderen, keramiek en beeldhouwen.

Nieuw dit seizoen is de cursus kunstgeschiedenis, waarin de gehele westerse kunstgeschiedenis behandeld wordt. De kinder- en jongerenateliers zijn dit seizoen uitgebreid. Er zijn ateliers voor kinderen van 6/7 jaar, 8/10 jaar en 11/12 jaar en jongerenateliers voor 13/14 jaar en 15/18 jaar. Op de open dag is werk van cursisten te bewonderen en er zijn docenten aanwezig om aanvullende informatie te verstrekken.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk