Katern

Ouderen in Nieuwegein bewegen voor de Geraniums tijdens de Nationale Balkon Beweegdag

Vrijdag 29 mei 2020 vond de eerste Nationale Balkon Beweegdag plaats. Ook in Nieuwegein werd dit landelijke initiatief lokaal ingezet. Op drie locaties organiseerde SportID samen met partners zogenoemde ‘balkon beweegsessies’. Hierbij hebben veel enthousiaste deelnemers op hun eigen balkon bewogen.

Nationale Balkon Beweegdag
Het ‘Balkon Bewegen’ is een landelijk initiatief wat ontstaan is in Corona-tijd. Vrijwilligers en (sport)professionals gaan langs woon- en zorgcentra om ouderen een gezellige en sportieve ochtend te laten beleven op hun balkon of in de tuin. Het balkon is het symbool om ouderen in het zonnetje te zetten en op deze manier wordt de veiligheid en 1,5 meter gewaarborgd van deze kwetsbare doelgroep. Met als resultaat een gezellige en sportieve activiteit op ‘afstand’, waar men met elkaar in beweging komt.

Bewegen voor de Geraniums
De Balkon Beweegdag in Nieuwegein begon bij de flats aan het Wenckenbachplantsoen. De Dansfabriek gaf meerdere beweegsessies waaraan veel enthousiaste deelnemers op hun balkon meededen. De tweede locatie was bij het Geinsche Hof. Beatz DanceStudio heeft flink met de deelnemers gedanst op liedjes van vroeger en liedjes van deze tijd. De laatste locaties waren in Galecop bij Boerderij Bos en het Schermerhornpark. Hier waren veel enthousiaste deelnemers die meededen met de spierversterkende oefeningen van Fysiotherapie Galecop.

Vanwege het spreekwoordelijke gezegde ‘achter de Geraniums zitten’ kregen een aantal deelnemers die meededen aan de balkon beweegsessie een mooie Geranium van bloemenboutique Nicole. Nu kan er bewogen worden voor de Geraniums.

Samen maken we het mogelijk
SportID Nieuwegein, onderdeel van Verbindion, initieerde dit beweegmoment in Nieuwegein om zoveel mogelijk mensen te helpen om in beweging te komen en te blijven. Gezondheid was altijd al belangrijk, maar zoals de huidige pandemie laat zien, nu nog belangrijker. Sport- en bewegen is een cruciaal middel om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Samen met partners (sportverenigingen/aanbieders) maken we het mogelijk.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!