Oude woningen maken plaats voor woonzorggebouw aan de Cimbaalsingel

Vrijdag 14 september is het feestelijke startsein gegeven voor de ontwikkeling en realisatie van 40 woningen voor mensen met een verstandelijke beperking aan de Cimbaalsingel in Nieuwegein. Technisch directeur Paul Dijkman van Lithos bouw en ontwikkeling en regiomanager Jacques Visser van Reinaerde, vierden de samenwerking door de samenwerkingsovereenkomst te ondertekenen. Reinaerde en Zenzo MV zijn overeengekomen de Cimbaalsingel te ontwikkelen. Zenzo werkt daarin samen met Lithos. De nieuwe woningen vervangen verouderde woningen van Reinaerde in Nieuwegein.

Betere leefomgeving
Reinaerde wil met de realisatie van dit nieuwe woonzorggebouw bijdragen aan de kwaliteit van bestaan van mensen met een beperking. Peter van de Bildt, projectleider Huisvesting Reinarde: “We willen de bewoners een betere leefomgeving bieden met meer woonplezier. Daarmee kunnen mensen het beste uit zichzelf halen.”

Nieuwe woonlocatie
Het nieuwe woonzorggebouw aan de Cimbaalsingel 1 komen 40 woningen voor mensen met een (verstandelijke) beperking. Op de de begane grond onder meer ruimte voor werkplekken en dagbesteding. De woningen zijn geschikt voor oudere mensen voor wie toegankelijkheid en ergonomie belangrijk is. In de woonkamers kunnen de bewoners elkaar ontmoeten. De plannen voor het nieuwe woonzorggebouw zijn op verschillende bijeenkomsten gedeeld met toekomstige bewoners en omwonenden.

Michiel Wijnen, directeur Zenzo Maatschappelijk Vastgoed: “We ontwikkelen en bouwen een woonzorggebouw dat aansluit bij de buurt en de wensen van haar bewoners. Alles in één gebouw geeft diverse voordelen voor zowel de gebruikers als de bewoners.”

Paul Dijkman, technisch directeur Lithos: “Bouwen voor de zorg heeft iets speciaals en bijzonders. Het vraagt om betrokkenheid en inlevingsvermogen. In het ontwerpteam hebben we het plan verder mee ontwikkelt en haalbaar gemaakt. We gaan een duurzaam gebouw neerzetten dat werkt voor haar bewoners en omgeving!”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren