Oude verzorgingshuis Zuilenstein mag nu gesloopt worden

De vleermuizen in het oude pand aan de Diepenbrocklaan 1 mogen verwijderd worden. Zo heeft de Provincie een definitieve beschikking afgegeven in het kader van de Wet natuurbescherming. Aan de ontheffing zijn wel voorschriften verbonden ter bescherming van de gewone dwergvleermuis en minimalisering van de nadelige effecten.

Het gaat om het oude verzorgingshuis Zuilenstein in Jutphaas. Wanneer de sloop gaat beginnen is nog niet bekend. De sloop stond al lange tijd gepland, zelfs Staatsecretaris van Rijn heeft zich ermee bemoeid in 2012 en werd het pand beschikbaar gesteld voor de opvang van statushouders in 2016.

Verzorgingshuis Zuilenstein wordt gesloopt

Op de plek van het oude verzorgingshuis wil Mitros, de huidige eigenaar van het pand aan de Diepenbrocklaan, een 30-tal woon-zorg appartementen realiseren voor mensen die wonen en zorg met elkaar willen combineren. In het nieuwe appartementencomplex zal ook een nieuwe huisartsenpraktijk komen van het Eerstelijns Medisch Centrum (EMC) aan de Mondriaanlaan. Medio 2019-2020 moet alles gerealiseerd zijn.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren