‘Oude man’ verbrand in Nieuwegein

Het houten kunstwerk – genaamd De oude man – dat sinds 1987 aan de Hoornseschans staat in de wijk Fokkesteeg, is dinsdag 18 augustus door de gemeente weggehaald. Het beeld dat in zijn bestaan nooit eerder is beschadigd, is vermoedelijk maandagavond of dinsdagochend vroeg in de brand gestoken. Het is dusdanig beschadigd dat het niet meer ter plaatse gerestaureerd kan worden. Wie verantwoordelijk is voor de ernstige vernieling, is onbekend. Het vernielde kunst werd dinsdagochtend opgemerkt door medewerkers van de veegploeg van de afdeling Beheer.

De gemeente heeft aangifte gedaan van vernieling. Het beeld, vervaardigd van het bijzondere sterke houtsoort Azobé, is gemaakt door beeldend kunstenaar Bert Leenheer. Iets verderop in de buurt op de speelplek aan de Woldemarlaan is omstreeks dezelfde tijd een houten zitbank geheel door brand verwoest. Ook hiervan ontbreekt het daderspoor. Eerder hadden wij ‘de oude man’ al in het portret van de week.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren