Oud wethouder Carla Curvers overleden

Carla Curvers, wethouder van de gemeente Nieuwegein van 2006 – 2010, is op 23 februari 2011 overleden. Een jaar geleden was ze nog in functie als wethouder. Carla stond bekend als een bevlogen en toegankelijk bestuurder. Met tomeloze passie en inzet heeft zij zich jarenlang ingezet voor de stad. Ze was als wethouder vaak de verbindende factor tussen de verschillende partijen. Ze was sterk in het bij elkaar brengen van mensen, ze kon goed luisteren naar de beweegredenen van eenieder om uiteindelijk een gezamenlijk doel te bereiken. Ze heeft haar kracht onder meer ingezet voor een goede invoering van de Wmo (Wet maatschappelijke ondersteuning) en voor de eerste moeilijke stappen van Wisselgeld, een methodiek om de ernst en complexiteit van de problemen rond de Roma aan te pakken.

Carla had tijdens haar wethouderschap in portefeuille: Wonen, Welzijn, Wmo, Wijkgericht Werken en Sport. Ook was ze projectwethouder Wisselgeld en wijkwethouder. Haar belangrijkste resultaten, naast de al genoemde waren: de ontwikkeling van de Woon Service Zones, de initiatie en de ontwikkeling van het sport- en beweegbeleid en de implementatie en intensivering van het Wijkgericht Werken.Vóór haar wethouderschap was Carla tien jaar lang raadslid voor de PvdA, waarvan twee jaar als fractievoorzitter. Daarnaast was ze lid van de Provinciale Utrechtse Welstandscommissie, lid van het Recreatieschap Stichtse Rijnlanden en plaatsvervangend lid Afvalverwijdering Utrecht. Daarvoor heeft ze jarenlang gewerkt bij de Stichting Welzijn Nieuwegein.Carla was een innemend, bevlogen, goedlachs en toegankelijk mens. De herinneringsplechtigheid zal plaatsvinden op dinsdag 1 maart om 15.30 uur in de aula van Crematorium Noorderveld, Structuurbaan 1 in Nieuwegein.

 

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren