Oud VSP raadslid Herman Troost (75) overleden

In de nacht van zondag op maandag 2 december is oud raadslid (Herman) J. Troost overleden. De heer Troost is onder meer oprichter van de Verenigde Senioren Partij (VSP) in Nieuwegein en was sinds 14 maart 2002 raadslid en het boegbeeld voor de partij. Ook deed hij veel werk voor het  Centraal Orgaan Samenwerkende Bonden van Ouderen (Cosbo).

Gestart met één zetel in de Nieuwegeinse gemeenteraad is de Verenigde Senioren Partij de laatste jaren uitgegroeid tot een fractie bestaande uit drie raadsleden. Bij de verkiezingen in 2018 is de VSP gekozen tot derde partij van Nieuwegein. Herman was hier bijzonder trots op.

Ruim 20 jaar geleden werd Herman Troost gekozen tot voorzitter van de Verenigde Senioren Partij. Als gemeenteraadslid en fractievoorzitter heeft hij de VSP gedurende bijna 18 jaar op de Nieuwegeinse kaart gezet. Om gezondheidsredenen heeft Herman beide functies per 1 oktober dit jaar neergelegd.

De heer (Herman) J. Troost heeft op woensdag 6 november jl. nog een Koninklijke Onderscheiding ontvangen uit handen van burgemeester Frans Backhuijs. Dit vanwege zijn grote betrokkenheid bij de Nieuwegeinse samenleving. Hij werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Herman Troost zou 19 december aanstaande 76 jaar zijn geworden. Op maandag 9 december wordt in besloten kring afscheid genomen van Herman Troost.

4 thoughts on “Oud VSP raadslid Herman Troost (75) overleden

 1. Ties Hogenbirk-Padding

  Ik ken Herman bijna 20 jaar; in de fractie; op allerlei bijeenkomsten; bij de voorbereidingen voor de verkiezingen; samen vreselijk lachen bij “het plakken”;het folderen; op beurzen staan enz, te veel om op te noemen. en altijd met een lach en veel plezier!
  Hij heeft maar kort van z’n “ridderschap” mogen genieten helaas. Ik voel me heel verdrietig en leef vooral mee met Monica en de kinderen. Heel, heel veel sterkte! TIES.

 2. Balth de Winter

  Herman was de eerste die mij persoonlijk feliciteerde met mijn raadslidmaatschap in 2002. Sindsdien hebben we persoonlijk en politiek elkaar ‘gevonden’. Daar ben ik blijvend dankbaar voor. Scherp op het belang van de Nieuwegeinse burgers en relativerend over ieders vaardigheden ėn tekortkomingen waren eigenschappen die Herman mij hebben getroffen. Een mooi mens. Veel sterkte toegewenst aan Monica en overige familieleden.
  Balth de Winter

 3. Herman

  Ik ben er erg trots op Herman persoonlijk goed te hebben gekend en met hem nauw te hebben mogen samenwerken als raadslid van de VSP. Zijn overlijden raakt mij diep. Hij heeft mij gevormd tot de bestuurder (wethouder van Montfoort) die ik thans ben. Daarvoor ben ik hem zeer dankbaar. De VSP heeft in korte tijd van twee boegbeelden (wijlen Ton de Mol) en thans Herman Troost afscheid moeten nemen. Ik wens Monica, echtgenote van Herman, zijn kinderen en kleinkinderen veel kracht en sterke toe in deze moeilijke en zware tijd. Hetzelfde wens ik ook alle VSP-ers toe die een rechtschapen, erudiet en fantastische partijvoorzitter, oud-fractievoorzitter en oud-raadslid moeten missen.
  Herman van Wiggen

  1. Marloes

   Prachtige woorden door Herman van Wiggen geschreven. Graag sluit ik mij bij hem aan. Herman Troost was een echte team player. Altijd bereid te helpen, zijn kennis en kunde met je te delen. En Herman was een echte Bourgondiër. Een fijn mens, vader, echtgenoot en voor velen een goede vriend is veel te vroeg heengegaan. Wij wensen Monica, kinderen en kleinkinderen troost toe bij het verlies van hun Herman.
   Vriendelijke groeten, Marloes de Bont, oud raadslid namens het CDA, collega van Herman

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk