Katern

Oud-voetballer Michel Vorm maakt opvallende carrièreswitch

Michel Vorm (37) heeft in oktober 2020 aangegeven zijn carrière als professioneel voetballer te beëindigen. Nadat zijn contract bij Tottenham Hotspur (in Londen) afgelopen zomer afliep, besloot hij met zijn vrouw en kinderen terug te keren naar Nederland. Hier opende hij een kapperszaak waarbij je een echte men-experience krijgt. Voetbal kijken bij de kapper is ineens niet meer zo vreemd!

Nadat oud-doelman Vorm in Nederland terugkeerde, waren er geen clubs die hem een contract aangeboden hebben. Daarbij had hij zelf veel twijfel of hij zijn carrière nog wilde voortzetten op het veld, gezien zijn leeftijd. Hij besloot daarop in de voetsporen van zijn vader te treden die ook een kapsalon in Utrecht had. Een opvallende switch in de carrière van een voetballer.

Voetbalcarrière Michel Vorm
De doelman begon als kleine jongen met voetballen bij amateurclub JSV in Nieuwegein. Vanuit hier maakte hij de overstap naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Bij deze club lukte het hem niet de overstap naar de eerste selectie te maken, maar in 2005-2006 werd hij verhuurd aan FC Den Bosch. Een jaar later keerde hij terug bij Utrecht en werd hier eerste doelman. In 2011 vertrok Vorm naar Engeland, hier had hij een contract getekend bij Swansea City.

Opvallend is dat er over de keeper werd gezegd dat hij niet groot en sterk genoeg zou zijn voor de Engelse competitie. Hij bewees het tegendeel met een driejarig contract bij Swansea en een plekje als eerste doelman. Vervolgens tekende hij bij de topclub Tottenham Hotspur nog eens een vierjarig contract in juli 2014. Zo heeft hij in totaal negen jaar in de Premier League gespeeld, voor hij weer terugkeerde naar Nederland.

Afscheid bij Tottenham Hotspur
Tottenham Hotspur nam afgelopen zomer afscheid van de keeper, nadat deze 48 keer onder de lat van de Engelse topclub heeft gestaan. In eerste instantie zou hij al een jaar eerder stoppen bij de club.Dat veranderde nadat Hugo Lloris geblesseerd raakte, en Vorm keerde in oktober 2019 weer terug. Lloris was voor de rest van het seizoen uitgeschakeld. In de jaren hiervoor was Vorm al de reservekeeper achter deze Franse doelman. De Nederlandse keeper heeft tijdens zijn carrière bij Tottenham diverse jonge keepers geïnspireerd. Zo is Alfie Whiteman van de eigen voetbalacademie doorgegroeid naar het eerste elftal. Dit seizoen staat Whiteman als derde reservekeeper op de lijst bij de Engelse club.

Terwijl Vorm zijn ziel en zaligheid in zijn kapperszaak gaat leggen, moet Tottenham Hotspur het vanaf dit seizoen dus zonder de goedlachse Nederlandse doelman doen. Uit de afscheidswoorden van Lloris kunnen we opmaken dat ze de Nederlander op veel manieren gaan missen, niet alleen op het veld. “Hij is een echte leider, laat dagelijks het goede voorbeeld zien aan de rest van het team en ook in de kleedkamer werd zijn mening als belangrijk beschouwd”, geeft Lloris aan op de site van de Engelse club aan. Ook het begeleiden van de jongere spelers in hun ontwikkeling en zijn medespelers iedere dag tot het uiterste te laten gaan, is iets wat het team dit seizoen moet missen. Dit is zeker iets waar je rekening mee kunt houden wanneer we kijken naar de voorspellingen van Tottenham Hotspur in de Europa League.

Het seizoen van de Engelse topclub
De Engelse club heeft zich voor de zomer op het nippertje geplaatst voor die Europa League. Maar slecht doen ze het niet, na inmiddels drie wedstrijden in Europa te hebben gespeeld, staan ze op een eerste plaats. Met gelijke aantal punten als de nummers twee en drie, maar met een voordeliger doelpuntensaldo. Ook in de Premier League maakt Tottenham Hotspur indruk. Met slechts een verloren wedstrijd (thuis tegen Everton, 0-1) staat het oude team van doelman Vorm boven in de tussenstand van de Premier League, samen met Leicester City en Liverpool.

De beste plek om Tottenham Hotspur te volgen dit seizoen weten we nu in ieder geval. In de kapperszaak van Michel Vorm in Utrecht! Zelf knipt hij hier overigens niet, maar als eigenaar is hij natuurlijk wel veel aanwezig. De gastheer staat er om ervoor te zorgen dat zijn klanten die volledige men-experience krijgen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren