Katern

Michel Vorm uit Nieuwegein beëindigt zijn voetbalcarrière

Michel Vorm beëindigt zijn voetbalcarrière. De 37-jarige Nieuwegeiner laat dat op Instagram weten. “Ik heb besloten met pensioen te gaan”, schrijft de voormalig doelman van FC Utrecht, die via Swansea City bij Tottenham Hotspur belandde en ook nog vijftien keer in het Nederlands elftal speelde.

Vorm begon met voetballen bij amateurclub JSV uit zijn woonplaats Nieuwegein. Daar werd hij opgemerkt door scouts van FC Utrecht, waarna hij overstapte naar de jeugdopleiding van de Domstedelingen. Hoewel hij er vaak dicht tegenaan zat lukte het hem niet definitief de stap naar het eerste elftal te maken. Om die reden werd de doelman voor het seizoen 2005/06 verhuurd aan eerstedivisieclub FC Den Bosch.

“Ik had me dat als klein kind in Nieuwegein nooit voor kunnen stellen”, aldus Vorm, die trots zegt te zijn op het feit dat hij erbij was toen Swansea voor het eerst een punt pakte in de Premier League. “Spelen met -en tegen- de beste spelers om me heen gaf me de mogelijkheid me te ontwikkelen en te tekenen bij Spurs. Ik ben dankbaar dat ik voor al deze clubs heb mogen spelen.”

Vorm werd met Oranje O21 Europees Kampioen en won met grote Oranje zilver op het WK van 2010. Tijdens dat toernooi kreeg hij van bondscoach Bert van Marwijk toestemming om heen en weer te gaan Nederland voor de geboorte van zijn kind.

Vier jaar later won de Nieuwegeiner met Oranje brons op het WK van 2014. Bondscoach Van Gaal liet de doelman vlak voor het einde van de wedstrijd om de derde plaats invallen, zodat alle selectiespelers op dat WK minuten hadden gemaakt. Dat was Vorms laatste interland.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!