Oud politicus Bouws reageert op nieuwe plannen openbaar vervoer

Veel bewoners uit Nieuwegein reageren met verbazing op de nieuwe plannen van de provincie Utrecht om het openbaar vervoer flink op de schop te doen. Niet alleen bewoners uit de wijk Galecop komen in actie, maar ook bewoners uit Vreeswijk. Vreeswijk wordt met het nieuwe concept Vervoerplan 2020 hard getroffen en gaat de verbinding met het Stadscentrum van Nieuwegein missen.

Betty van Bemmel : ‘Als mijn mede wijkbewoners van Galecop West, bij de manege (waarvan er al vele op leeftijd zijn en steeds minder mobiel zijn en worden) van de Maurice Roelantshove naar De Kempenaerpark moeten lopen, dat is ongeveer 1000 meter, zijn we minimaal 15 minuten onderweg. Wij ouderen kunnen echt geen 1000 meter lopen binnen de 15 minuten! Het lijkt me niet erg klantvriendelijk om dit de West Galecoppers aan te doen om de bewoners van Oost Galecop 1 tot1 ½ minuut tijdswinst te bieden. Lijn 77 is de enige bus die in dit gedeelte van Galecop rijdt.’

Zoals nu voorgesteld wordt de halte Gerbrandypark geschrapt. Hij stopt voor appartementen speciaal voor ouderen, deze mensen moeten ongeveer 500 meter gaan lopen om de U-link 77 te bereiken. ‘De halte Guido Gazellehove, weet de Provincie Utrecht dat hier zwakkere Nieuwegeiners wonen, bewoners die Geestelijke Gezondheidszorg behoeven?’ zegt Betty Lamers.

‘Onder het waakzame van Lister Nieuwegein Galecop kunnen deze mensen zich staande houden in onze maatschappij, ook deze mensen worden zwaar gedupeerd door de beslissing hun bushalte te verleggen, waar zij nu op een afstand tot maximaal 300 meter naar de halte Guido Gazellehove konden lopen moeten zij minimaal 650 meter extra of meer lopen om de halte Kempenaarpark te bereiken’ vervolgt van Bemmel tegenover onze redactie.

‘Daarnaast worden veel niet fietsende of auto rijdende bewoners gedupeerd met deze maatregel in Oost Galecop, We moeten langer zelfstandig thuis kunnen blijven wonen doch hier bemerkt ik dat de provincie Utrecht niet probeert de bereikbaarheid te verbeteren of te continueren, het lijkt mij meer een voorbeeld om in ons wijk zwakkere en oudere bewoners te isoleren. Het draait hier niet om betere bereikbaarheid maar om snelheid’ aldus van Bemmel.

Oud Politicus Chris Bouws van de vroegere PGN

Niet alleen Galecop is de klos. Ook Vreeswijk moet eraan geloven. Reden om eens te praten met oud politicus Chris Bouws van de vroegere PGN (Progressief Groen Nieuwegein).

De heer Bouws laat ons weten: ‘De ingreep in lijn 77 is zeker dramatisch voor Galecop maar ook andere delen van Nieuwegein hebben ermee te maken. Wat te zeggen van Vreeswijk dat zijn verbinding met Nieuwegein Centrum verliest? Daar ligt een toeristische trekpleister met beschermd dorpsgezicht en de Museumwerf dat niet meer met het stadshart is verbonden. Wie zoiets bedenkt heeft vast een hekel aan Nieuwegein. Afschieten die plannen!!’

Jos van Vogelpoel trok erop uit en maakte bovenstaand videoverslag met oud politicus Chris Bouws. Reageren op het plan kan nog tot 1 juli aanstaande want voordat de provincie Utrecht een besluit neemt, en dat is in september dit jaar, kan iedereen de enquête invullen en zijn of haar mening geven over de voorgestelde wijzigingen. Bouws roept dan ook iedereen op om de enquête in te vullen en je stem te laten horen.

One thought on “Oud politicus Bouws reageert op nieuwe plannen openbaar vervoer

  1. De bezuinigingen in o.a. Nieuwegein zijn niet alleen behoorlijk, maar ook volkomen onnodig. Ze worden doorgevoerd om bussen die vaak nu al niet vol zitten nog veel vaker te laten rijden. Zeg nee tegen deze plannen!
    https://petities.nl/petitions/nee-tegen-u-link?locale=nl

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren