Oud gemeentehuis aan Martinbaan wordt appartementencomplex

In het voormalig gemeentehuis aan de Martinbaan op industriegebied Plettenburg gaat de gemeente Nieuwegein sociale huurwoningen realiseren. Dit heeft het college van B&W onlangs kenbaar gemaakt. De woningen zouden tegen 2019 beschikbaar moeten komen voor starters. Aan de eigenaar van het pand, De Waal Beheer, is onlangs toestemming gegeven om het kantoorpand om te bouwen voor appartementen.

Het is nog niet echt duidelijk wie in aanmerking komt voor een appartement in het voormalig gemeentehuis. Het kunnen zowel starters zijn al vluchtelingen met een verblijfsvergunning.

De gemeente Nieuwegein juicht het toe dat eigenaren van leegstaande kantoorgebouwen hun panden aanbieden om te laten te transformeren tot appartementen. Nieuwegein werkt graag mee om de transformatie mogelijk te maken en is hiermee koploper in Nederland om de leegstand van kantoren tegen te gaan.

Het oude gemeentehuis op de Martinbaan staat al een lange tijd leeg en voldoet niet meer aan de moderne kantoorwensen. Andere initiatieven zoals een Marokkaans bruiloftscentrum met detailhandel hebben het begin dit jaar niet gered. Er komen nog wel initiatieven binnen maar het college heeft inmiddels voor appartementen gekozen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren