Oud geld voor operaties in arme derde wereld landen

Via een verzamel zuil bij Albert Heijn Nieuwegein op winkelcentrum Cityplaza zamelen de leden van de Lionsclub Utrecht Kromme Rijn oud en vreemd geld in voor staar operaties in arme derde wereld landen. Elke Nederlander heeft wel oud en vreemd geld in de keukenla liggen en weet niet goed wat er mee te doen. Via de verzamel zuil kan er deze zinvolle bestemming aan gegeven worden. Onlangs leegde Ellen Sikkes weer de geldzuil en maar liefst 5,3 kg oud geld kon zij bijschrijven aan het totaal van 39,5 kg die eerder waren opgehaald. In totaal is dus nu al 58,6 kg oud geld opgehaald!

Ellen Sikkes van de Lionsclub: ‘Afgelopen zondag heb ik de geldzuil weer geleegd op Cityplaza. Het resultaat was 5.3 kg. Dat wil zeggen dat wij in totaal nu 58.6 kg hebben verzameld. Daarnaast ook nog een mooie collectie papieren geld. Hartelijk dank aan iedereen die hier een bijdrage aan heeft geleverd. Als u terug komt van vakantie kijk dan nog eens welk geld u niet meer nodig heeft. Denk dan aan onze zuil in bij Albert Heijn Cityplaza.’

De Lions zijn via hun netwerk in staat om munten en papiergeld uit de hele wereld om te zetten in euro’s. Oud geld dat door nationale banken niet meer wordt ingewisseld, wordt op veilingen aan de hoogst biedende verzamelaar verkocht. Bij de zuil liggen folders die een toelichting geven over wat er gebeurt met uw oud en vreemd geld.

Elke € 10,- wordt door Wilde Ganzen met 50% verhoogd tot € 15,-. De opbrengst van de actie gaat naar oogklinieken in arme derde wereldlanden. Een eenvoudige staaroperatie kost daar € 30,-. Het beleid is dat de Lions met oogklinieken aldaar afspreken dat ze een rijke blinde voor een staaroperatie € 45,- vragen. Ze houden daar € 15,- van over. Met bijdrage van de Lions van € 15,- heeft de kliniek dan weer € 30,- om een arme blinde gratis te opereren. Inmiddels zijn 35.000 blinden geholpen en hebben zij hun zicht weer teruggekregen.

De actie oud en vreemd geld voor staaroperaties heeft afgelopen verenigingsjaar € 60.000 opgebracht. De verwachting is dat deze actie voor de Stichting Lions Werkgroep Blinden in het jubileumjaar ‘100 jaar Lions’, € 120.000,- zal opbrengen (en in totaal sinds de start een half miljoen).

One thought on “Oud geld voor operaties in arme derde wereld landen

  1. John

    Mooie actie ,maar niet terecht.hier zijn mensen die hun zorgpremie niet kunnen betalen.
    Dus ook niet naar de dokter of tandarts kunnen gaan.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren