Katern

Oud en Nieuw rustig verlopen in Nieuwegein

Op oudejaarsdag en –avond is de brandweer in Nieuwegein druk geweest met kleine buiten- en containerbrandjes. Veelal veroorzaakt door vuurwerk. Over het algemeen is de jaarwisseling rustig verlopen in Nieuwegein.

In het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein is vermoedelijk het eerste kindje van 2015 geboren. Het jongetje kwam net na de jaarwisseling om 0.03 uur gezond ter wereld in verloskundecentrum Alnatal. Moeder en zoon maken het goed en zijn inmiddels thuis. Het Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein overigens telde met negen patiënten het hoogste aantal mensen met verwondingen door vuurwerk in de provincie Utrecht. Ook kwamen er vier mensen die zo dronken waren dat ze een medische behandeling nodig hadden.

Wat de branden betreft: Rond 15.30 uur moest de brandweer uitrukken naar een school aan de Lohengrinhof. Hier stond een container in brand die pal naast de school stond. De brandweer had moeite om de container open te breken, maar had daarna de brand snel onder controle. Ook waren er containerbrandjes aan de Acaciastraat, Graaf Dirklaan en de Muiderschans. Een complete brievenbus van een flat werd opgeblazen door zwaar vuurwerk (zie foto hieronder).

Ook aan het Nijpelsplantsoen, tegenover het Casino en Will’s Restaurant, moest de brandweer in aktie komen. Daar stond rond 20.45 uur een auto in de brand. De brandweer kon niet voorkomen dat de auto totaal uitbrandde. Ook enkele auto’s die ernaast stonden geparkeerd liepen schade op. Vermoedlijk is brandstichting de oorzaak. De politie heeft de zaak in onderzoek. (Klik op het fotocameraatje hieronder voor de foto’s).

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren