Ordina onderzoekt tv-uitzending

Ordina in Nieuwegein bestudeert de laatste uitzending van het televisieprogramma Zembla, waarin het bedrijf ervan werd beschuldigd tal van topambtenaren jarenlang te hebben gefêteerd. Dat zei een woordvoerder van de automatiseerder donderdag. “Mocht er aanleiding zijn voor verder onderzoek, dan zullen we dat ook doen”, zegt een woordvoerder.

Het bedrijf liet eerder een grootschalig onderzoek uitvoeren naar aanleiding van een eerdere uitzending van Zembla, waarin Ordina werd beticht van fraude bij het binnenhalen van overheidsopdrachten in de periode 2005-2010.

Dinsdag liet de automatiseerder weten dat dit onderzoek geen structurele onregelmatigheden bij het bedrijf aantoonde. Wel zijn er aanwijzingen dat de regels zijn overtreden bij een contract met het Openbaar Ministerie in 2009. Ook bleek dat in “een aantal gevallen” sprake is geweest van ongepast gedrag bij sommige werknemers.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren