Oranje Fonds reikt Buurtcadeau uit

Het Oranje Fonds heeft MOvactor verrast met een Oranje Fonds Buurtcadeau t.w.v. € 3.000. Op woensdag 30 september ontving sociaal beheerder Richard Missler op Buurtplein Batau een cheque uit handen van Mariëlle van Veen van het Oranje Fonds.

Dit is het achtste Buurtcadeau dat het Fonds uitreikt in de provincie Utrecht. In buurten waar de Straatprijs van de Nationale Postcode Loterij valt, verblijdt het Oranje Fonds een organisatie met het Buurtcadeau. Zo hebben ook alle omwonenden langdurig profijt van de straatprijs.

Buurten zijn de haarvaten van de samenleving. Lokale organisaties waarbij buurtbewoners elkaar ontmoeten zijn van grote waarde voor de samenhang en veiligheid van Nederland. Vandaar dat het Oranje Fonds extra wil investeren in de buurt. Het Fonds doet dit op allerlei manieren. Het is betrokken bij Burendag en investeert in activiteiten en accommodaties.

Daarnaast verrast het Oranje Fonds in de buurten waar de Straatprijs valt, een lokale organisatie met het Oranje Fonds Buurtcadeau. Binnen de doelstelling van deze organisatie krijgen zij € 3.000 te besteden. Zo hebben niet alleen deelnemers van de Nationale Postcode Loterij profijt van de Straatprijs, maar ook andere omwonenden.

In Nieuwegein, in de wijk Batau zijn ze blij met het Buurtcadeau. “Van het geld van het Oranje Fonds worden bij voor het buurtplein terrastafels met geïntegreerde bordspelen en een openlucht schaakspel aangeschaft”, aldus Jeannette Smiesing, MOvactor. “Met deze spellen verwachten wij de inwoners van de wijk Batau te verleiden om contact met elkaar te maken en hiermee de onderlinge band te versterken.”

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk