Opvallend veel diefstallen van bromfietsen in Nieuwegein

In Nieuwegein worden de laatste weken opvallend veel bromfietsen gestolen. De politie waarschuwt hiervoor op hun Facebookpagina. Om hoeveel diefstallen het gaat is niet bekend gemaakt. ‘Maar reden genoeg om extra te surveilleren’ aldus de politie. Veel brommers en scooters worden gestolen doordat dieven ze op een aanhangwagen of in een busje zetten. Zo hebben dieven alle tijd om het slot open te breken.

Wijkagente Linda Dalhuisen: ‘Afgelopen weken werden er veel bromfietsen gestolen!
Wees hier vooral alert op en bel 112 bij situaties die u niet vertrouwt! Zet nooit je bromfiets op alleen het stuurslot en het liefst ergens binnen.  Met extra surveillance kunnen we hopelijk de diefstallen beperken.’

Hoe kan ik mijn bromfiets/snorfiets/scooter tegen diefstal wapenen?
Laat uw bromfiets/snorfiets/scooter registreren. Bijvoorbeeld door ‘tags’ in te laten bouwen. Deze minuscule chips functioneren als elektronische merktekens. Zo worden ook gelijk onderdelen van uw voertuig geëtst en van zogenaamde ‘datadots’ voorzien. Brommers met dit unieke nummer worden geregistreerd. Bij veel verzekeringsmaatschappijen krijgt u hiervoor een aanzienlijke korting op uw verzekeringspremie. Informeer naar de mogelijkheden bij uw bromfietshandelaar.

Zet uw kostbare bromfiets/snorfiets/scooter als het kan altijd in een stalling, schuur of box, en zet hem altijd goed op slot met minimaal twee goede sloten. Laat zo mogelijk een alarmsysteem installeren. Hier vindt u meer informatie.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk