Opschoondag in Nieuwegein

Gezellig met buren of de hele straat de handen uit de mouwen steken en daarna genieten van een welverdiende lunch? Of liever met vrienden of clubgenoten aan de slag in een deel van het park of rondom het sportveld? Het kan allemaal, de gemeente biedt verschillende pakketten aan waarmee u in een stukje Nieuwegein het zwerfafval kunt opruimen. Met wie, waar en wanneer het u uitkomt: individueel of met een groep, op de Landelijke Opschoondag op zaterdag 10 maart of later dit voorjaar.

Meld u aan bij de gemeente en U ontvangt dan een actiepakket met voldoende material om aan de slag te gaan: vuilniszakken, bezems, knijpers, handschoenen etc. Na afloop haalt de gemeente al het verzamelde vuil op. Doet u met een groep mee, dan kunt u als dank voor uw inzet daarna genieten van een lekkere lunch.

Eigenlijk zou het opruimen van zwerfafval overbodig moeten zijn; afval hoort gewoon in de prullenbak. Maar gelukkig zijn er in Nieuwegein veel Nieuwegeinse ZwerfAfvalPakkers (ZAP’ers). Zij verrichten fantastisch werk door uit eigen beweging wekelijks of zelfs dagelijks op pad te gaan om zwerfafval op te ruimen. Vindt u een schoon Nieuwegein ook belangrijk? Help dan mee om Nieuwegein schoon te maken en te houden.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk