Opruimactie Galecop Debbie van Rooijen en ‘No Plastic Runner’ Erik Wierstra

Zwerfvuil opruimen, buiten zijn en lekker wandelen? Dat kan zaterdagochtend 26 november aanstaande van 10.00 tot 12.00 uur in de wijk Galecop in Nieuwegein. Erik Wierstra, alias ‘No Plastic Runner’ gaat samen met initiatiefneemster Debbie van Rooijen, die in de wijk woont, het zwerfafval te lijf in Galecop.

Zelf heeft de ‘No Plastic Runner’ als doel om van IJsselstein de schoonste stad van Nederland te maken. Hij komt speciaal over om ook Galecop te ontdoen van het zwerfaval. Hij organiseert minimaal éénmaal per maand een opruimactie in IJsselstein en heeft daar een vaste schare opruimers die hem helpen om zijn doel te bereiken.

‘Zwerfafval is een groot maatschappelijk probleem, omdat het slecht is voor mens en dier. Oceanen zitten vol met plastic deeltjes die in de vis zitten die wij eten, op het land trekt het ongedierte aan en geeft het de wereld een lelijk gezicht’ aldus Debbie van Rooijen.

Opruimacties zorgen ervoor dat zwerfafval verdwijnt, ook al is dat vaak tijdelijk. ‘Alleen opruimen helpt niet, we moeten ook met z’n allen zorgen dat het niet in de natuur komt.’ Door middel van opruimacties, voorlichting op scholen en bedrijfsuitjes probeert ‘No Plastic Runner’ mensen te laten inzien wat de gevolgen van zwerfafval zijn.

‘No Plastic Runner’ vindt het dan ook geweldig dat Galecopper Debbie van Rooijen, die ook regelmatig zwerfaval opruimt, hem benadert heeft om ook in Galecop een opruimactie te houden. ‘Initiatieven als deze zorgen voor inzicht, verbinding en een schone wijk.’

Doe mee en help mee om de wijk Galecop schoon te maken
Heb je zin om mee te doen om de wijk Galecop schoon te maken, kom dan zaterdag 26 november aanstaande om 10.00 uur naar de Galecopperboog aan het Thorbeckepark. Na een drankje met elkaar te hebben gedronken zullen de deelnemers door de wijk lopen en samen de schouders er onder zetten.

‘Mede dankzij de Jumbo Galecop, die deze opruimactie sponsort, maken we er een mooie ochtend van en kan iedereen blij zijn met een schone wijk’ aldus Debbie van Rooijen en Erik Wierstra.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk