Oproep: Welke held verdient een Jongerenlintje?

Ook dit jaar kunnen jongeren worden voorgedragen voor een jongerenlintje. Kent u een jongere die zich op bijzondere wijze heeft ingespannen voor Nieuwegein? Meld hem of haar dan nu aan. Naast deze eretitel en oorkonde krijgen deze helden ook een tegel met hun naam erop die langs het water De Doorslag liggen.

De gemeente Nieuwegein geeft jaarlijks een onderscheiding aan jongeren die iets bijzonders hebben gedaan voor de stad. Denk aan een jongere die een sponsorloop heeft georganiseerd voor een goed doel, geregeld mee helpt bij het verzorgen van de dieren op de kinderboerderij of een jongere die een dansgroep heeft opgericht voor andere kinderen. Of denk aan een jongere die in het kader van Corona iets bijzonders heeft gedaan voor de stad.

Jongerenlintje heet in Nieuwegein: De Doorslag
Voor deze naam is gekozen omdat de jongeren die het lintje krijgen van doorslaggevende betekenis zijn voor de Nieuwegeinse gemeenschap. Daarnaast is De Doorslag het water dat Nieuwegein als stad verbindt en op wiens oever de Walk of Fame ontstaat.

Hoe meld ik een jongere aan
Alle Nieuwegeinse jongeren tot en met 21 jaar kunnen worden voorgedragen. Hij of zij hoeft niet in Nieuwegein te wonen, als de activiteit of de bijzondere gebeurtenis maar met Nieuwegein te maken heeft. De commissie, onder leiding van de burgemeester, buigt zich over de voordrachten.

Op 2 januari worden de jongerenlintjes digitaal uitgereikt. Inzenden kan tot en met 6 december 2020 bij Elsje Leurs van de gemeente Nieuwegein, via e.leurs@nieuwegein.nl.

Fay van Zuilen, Anne Kersbergen, Max van der Horst en Reijn Horsman
Dit jaar kregen onder andere de vier kinderambassadeurs, Fay van Zuilen (9), Anne Kersbergen (11), Max van der Horst (10) en Reijn Horsman (10) het lintje voor hun vrijwillige inzet voor de Kidsclub in de wijk Fokkesteeg. De kinderen hebben een eigen slogan: ‘Samen staan we sterk, samen dat zijn wij, iedereen die hoort erbij in Fokkesteeg.’

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren