Opnieuw nachtelijke testritten tram lijn 61

In de nacht van zaterdag 23 op zondag 24 januari rijden nieuwe trams test tussen 01.30 en 07.00 uur op het traject tussen de halte St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein en de eindhalte IJsselstein- Zuid.

Deze testritten op dit vernieuwde deel van de tramlijn zijn nodig omdat de vorige testen in de nacht van 16 op 17 januari nog niet volledig konden worden uitgevoerd. De testritten worden in de nacht gereden omdat overdag geen ander (gelijktijdig) tramverkeer is toegestaan. In deze nacht rijdt er vier keer een tram voorbij: twee keer stapvoets en twee keer op normale snelheid. De overwegbellen gaan af bij het passeren van de tram. Hiervan kunnen bewoners nabij de trambaan tijdelijk hinder ondervinden.

Planning opening tramlijn 61
Bij een goed resultaat van deze testen starten we met de testritten op de klok van de dienstregeling overdag en in de avond. Ook worden trambestuurders op dit vernieuwde traject opgeleid. Reizigers zijn tijdens deze testritten helaas nog niet welkom aan boord. Alle inspanningen zijn erop gericht om tramlijn 61 Utrecht-IJsselstein uiterlijk eind februari 2021 in gebruik te nemen.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren


Call Now ButtonHeeft u nieuws? Bel ons!