Opnames in Stadshuis van Nieuwegein voor Vlaamse bioscoopfilm ‘Red Sandra’

Wie vandaag het Stadshuis van Nieuwegein wilde bezoeken moest er wel wat voor over hebben. Ook donderdag 26 september aanstaande is het nog druk met de filmopnames voor de nieuwe film van Jan Verheyen. Verheyen is maandag jl. gestart met de opnames van zijn nieuwe film ‘Red Sandra.’

De film ‘Red Sandra’ vertelt het waargebeurde verhaal van de familie Massart, die in 2008 heel Vlaanderen verenigde om een miljoen euro in te zamelen tegen de stofwisselingsziekte MLD van hun dochter Sandra, en streed tegen de farmasector. In het najaar van 2017 raakte evenwel bekend dat Sandra was overleden.

Verheyen (56) regisseert voor het eerst samen met zijn vrouw Lien Willaert (43), die ook het scenario schreef, en de hoofdrollen worden vertolkt door Sven De Ridder (papa William), Darya Gantura (mama Olga) en de debuterende Rosalie Charles (Sandra). Behalve in Nieuwegein wordt ook gedraaid in Denemarken en Engeland. Dat leidt tot een voorts internationale cast: ook onder anderen Lara Hubinont (La trêve), Clément Manuel (Ennemi public, Falco) en Charles Aitkin (Happy death day, Sleepy hollow) zullen in ‘Red Sandra’ te zien zijn.

Voor Nieuwegein is gekozen omdat de regisseur zocht naar een bijzonder en imponerend gebouw dat tot het hoofdkantoor van de Britse farmagigant Shadler omgetoverd kon worden. Dat werd gevonden in het Stadshuis van Nieuwegein. De film komt op 28 oktober 2020 in de bioscoop.

De regie op het Marktplein bij het Stadshuis van Nieuwegein

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren