Opknapbeurt voor dierenweides

De vijf dierenweides in Nieuwegein namelijk Wenkebach plantsoen, Hoog Zandveld, Batau, Zuilenstein en Galecop die onderdeel van zijn van kinderboerderij IJsselstee van het Natuurkwartier worden opgeknapt. Dat gebeurt in opdracht van de gemeente Nieuwegein. Vanaf maandag 8 oktober wordt bovendien bij dierenweide in Hoog Zandveld een geheel nieuw hekwerk geplaatst. Vanaf maandag 15 oktober wordt het hekwerk bij de dierenweide in Batau vervangen. Het vervangen van het hekwerk duurt circa een week. In de periode dat de dierenweides worden opgeknapt, verblijven de dieren tijdelijk op de andere dierenweides of op kinderboerderij IJsselstee.

Het opknappen van de dierenweides behelst het repareren van de huisjes (kapotte ruiten, dak en dakgoten) en het opnieuw beitsen van het houtwerk. Het schilderwerk wordt uitgevoerd door bewoners die langdurig werkloos zijn. Dit is in het kader van een reintegratieproject waar de gemeente haar medewerking aan verleent. Daarnaast wordt rondom de dierenweides het groen en overhangende takken opgeruimd.

Tijdens het verhuizen van de dieren blijven de pauwen in Hoog Zandveld. De beesten blijven in de buurt van dierenweide en de beheerder/verzorger voert ze. Als de dierenweide weer op orde is, komen de pauwen vanzelf weer naar huis.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk Kringloop+Plaza+200x60 Paul+Jansen+200x60 Moenmakelaars+200x60+alle+pagina%27s Merwestein De+strip+van+Kim+Houtzager+200x60 Word vriend van pen.nl Galecop+Golf+120x90 Adverteren