Opera en liederen klinken in de binnentuin van Batau

Op misschien wel de warmste dag van dit jaar verzamelden zo’n 100 toeschouwers zich in en rond de binnentuin van appartementencomplex De Baten om te luisteren naar een speciaal voor hen georganiseerd corona-concert. Ze werden meegenomen in een wervelend optreden met operaklassiekers en beroemde liederen.

Het concert op vrijdag 26 juni was speciaal georganiseerd voor de bewoners van het gebouw, vrijwilligers van het Buurtplein en cliënten van Boogh (mensen met een niet aangeboren hersenafwijking), die beiden hun locatie in het gebouw hebben. Hun gezamenlijke binnentuin was even het podium van sopraan-solist Donij van Doorn en musical- en operazanger Fabian Egli. Donij zingt normaal bij André Rieu en Fabian had onder meer een theatertour met zijn a-capella groep Frommerman op het programma staan. Beiden kwamen door de corona-crisis werkloos thuis te zitten. Het stel besloot daarop op ‘tournee’ te gaan langs zorginstellingen met een liederenprogramma waarin zowel opera als swingende klassiekers worden gezongen.

De prachtige sopraan van Donij en bariton van Fabian kwamen bijzonder goed tot haar recht in de binnentuin. Donij zong enkele operaliederen en Fabian nam beroemde nummers zoals Que Sera Sera voor zijn rekening. Samen zong het stel nog een duet uit Die Zauberflöte, om ook samen af te sluiten met Tulpen uit Amsterdam.

Het programma werd geopend en afgesloten met gedichten van Monique Willemse. Tijdens haar hobby schilderen komen er ook woorden omhoog en zo is zij begonnen met het schrijven van gedichten. Sinds kort schrijft ze ook Flarf gedichten; een verzameling van woorden en zinnen die voorbij komen op internet of in een krantenbericht aangevuld met eigen woorden. Zij droeg enkele van deze gedichten voor waarin ze actuele gebeurtenissen als aanleiding nam.

Iedereen vertelt zijn of haar verhaal, Fabian en Donij met hun zangstemmen, Monique met woorden. De organisatoren van het concert zijn ook op zoek naar uw verhaal. Dat kan klein zijn of groot, treurig of vrolijk, het kan over de liefde gaan of iets dat u heeft overwonnen. Mits het maar een binding heeft met Nieuwegein. Voor een vervolgproject willen ze namelijk met deze verhalen één groot verhaal vormen dat met muziek zal worden uitgevoerd.

Wilt u uw verhaal delen? Mail dan naar marjolein@dailm.nl.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk