Opening sportzaal Waterlelie

Wethouder van sport, Helen van den Berg en kunstenaar Floris Schoonderbeek openden woensdagmiddag 4 juli de sportzaal Waterlelie en het kunstwerk De Winner, onder grote belangstelling van leerlingen en personeel van de basisscholen Veldrakker, Lucas Batau en Margrietschool, de basketbalvereniging New Stars en de tafeltennisvereniging TTVN, buurtbewoners en belangstellenden. Eind december 2010 is het dak van sportzaal De Waterlelie aan de Heemraadsweide doorgebogen. Na een onderzoek naar de oorzaak heeft de gemeente een herstelplan opgesteld. De afgelopen maanden vonden de werkzaamheden aan de sportzaal plaats en is het dak hersteld.

Tijdens de opening konden de leerlingen diverse clinics volgen. Basketbal international Henk Pieterse daagden de kinderen uit tot scoren met trucs en behendigheidsspelletjes. De tafeltennissers Jonah Kahn en Elena Timina leerden de kinderen tafeltennissen. Aan het eind van de middag konden de deelnemers laten zien hoeveel kracht zij bezitten. Met een snelheidsmeter werd bekeken hoe hard men een pingpong bal kon slaan.

Voor de sportzaal is een groot kunstwerk geplaatst. Het kunstwerk, in de vorm van een overwinningsbeker, heeft een aantal bankjes waar de gebruikers van de sportzaal en bewoners van Nieuwegein gebruik van kunnen maken. Vanwege zijn lengte (vijf meter) kan het kunstwerk bovendien fungeren als ontmoetingspunt.

Wees betrokken. Reageer en geef een reactie op bovenstaand artikel!

Onze adverteerders maken pen.nl mogelijk